В навечерието на деня на музиката – 1 октомври, ръководителят на музикално студио „Вдъхновение” при НЧ „Развитие – 1893” Елена Иванова и нейните възпитаници решиха да покажат пред родители и близки какво научиха, какво постигнаха и как се развиват.
На 29 – ти септември, в малката читалищна зала, се състоя концерт – продукция на децата от школата по синтезатор и школата по пеене.
Изявите на Пресияна Димитрова, Георги Жеков, Александра Атанасова, Михаела Стоянова, Аделина Янчева, Никол Хаджиева и вокална група „Вдъхновение” развълнуваха публиката. Децата показаха талант, упоритост, желание и любов към музиката. Само за един творчески сезон те са постигнали изключителен напредък и родителите им се убедиха в това.
Малки и големи момичета и момчета от музикалното студио рецитираха, пяха и свириха на синтезатор песни и мелодии в различни стилове. Почти всички деца от школата се изявиха в различни конкурси през годината и постигнаха успехи като завоюваха престижните места.
В края на концерта г-жа Снежана Делчева – секретар на читалище „Развитие” връчи удостоверения за успешно завършен първи курс на обучението по синтезатор за сезон 2020/2021 г.
Музиката е универсален език за малки и големи, а тъкмо децата са най-истинските меломани. За нас е чест, че тези прекрасни и талантливи деца са част от голямото читалищно семейство.